Πως Να Αξιοποιήσετε Τις Συμβουλές Του Μεσίτη Σας Ώστε Να Κάνετε Μία Επιτυχημένη Αγορά Κατοικίας!

 broker successful purchase

Αναμφίβολα στις μέρες μας το βήμα για την αγορά μιας κατοικίας πρέπει να είναι δομημένο σε στέρεα θεμέλια. Έστω λοιπόν ότι πήρατε αυτή την πολύ σημαντική απόφαση! Το σίγουρο από εδώ και πέρα είναι ότι θα χρειαστείτε έναν έμπειρο μεσίτη,που θα μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε κερδισμένοι από αυτή την διαδικασία.

Σύμβουλος σας σε αυτή τη φάση δεν θα πρέπει να είναι τα χρήματα που καλείστε να πληρώσετε σε αυτόν, αλλά το να ξέρετε τι θέλετε και το να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία του χώρου που θα “δώσει μάχες” προς όφελος σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τι να λάβετε υπόψιν σας για μια αποτελεσματική συνεργασία με το μεσίτη σας.

 

1) Ο μεσίτης σας εκπροσωπεί,δεν σας αντικαθιστά.

Σίγουρα είναι λογικό και πολύ σημαντικό να έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη σε έναν επαγγελματία μεσίτη, ειδικά αν διαθέτει πολλά χρόνια εμπειρίας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που θα καταλάβει τις ανάγκες σας, θα σας καθοδηγήσει, θα σας συμβουλέψει και θα μιλάει εκ μέρους σας με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες ακινήτων. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις έρχονται από μέρους σας. Δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες εξ ονόματος σας ούτε να σας αντικαταστήσει.

 

2) Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις.

Είτε ανήκετε στην κατηγορία που δυσκολεύεται να βρείτε σπίτι, είτε είδατε κάποιο σπίτι και σας εντυπωσίασε πολύ μην κινηθείτε βιαστικά κι ακούστε τον μεσίτη σας. Η λύση δεν είναι, στην πρώτη περίπτωση, να μπείτε σε όποιο σπίτι βρείτε ούτε, αν ανήκετε στους δεύτερους, να εστιάσετε σε δευτερευούσης σημασίας θετικά στοιχεία του σπιτιού όπως τα χαριτωμένα χρώματα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Δείτε ρεαλιστικά τι χρειάζεστε και μην κάνετε άστοχες υποχωρήσεις.

 

3) Μη φοβηθείτε να πείτε στον μεσίτη σας σε τι θα πείτε όχι!

Πείτε εξαρχής στο μεσίτη σας τις κόκκινες γραμμές σας αναφορικά με κάποια στοιχεία που θα δεχτείτε ή όχι στην υποψήφια κατοικία. Θέλετε να παραδοθεί βαμμένο; Να επισκευαστούν τα ηλεκτρικά; Με αυτό τον τρόπο παίρνετε το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση και δίνετε ισχυρές δικλίδες ασφαλείας στη συζήτηση του διαμεσολαβητή-μεσίτη με τον ιδιοκτήτη σας. Επιπλέον μπορείτε να πετύχετε από μείωση τιμής αγοράς μέχρι και την εξασφάλιση κάποιων τεχνικών εργασιών από μέρους του ιδιοκτήτη.

 

4) Να είστε ανοιχτός στις εναλλακτικές που σας δίνει ο μεσίτης

Αν εξαρχής δώσετε στον μεσίτη σας να καταλάβει τι ακριβώς ψάχνετε, είναι σίγουρο πως αυτός με τη σειρά του θα σας υποδείξει έναν αριθμό ακινήτων κατάλληλο προς υποβολή προσφοράς από μέρους σας. Κι εδώ δεν χρειάζεται να κάνετε βιαστικές κινήσεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε με χαμηλές προσφορές και σταδιακά να κινείστε ανοδικά. Κανείς δεν σας απαγορεύει να κάνετε και υψηλότερη δεύτερη προσφορά αν η πρώτη ήταν απλά ένας έλεγχος για να τσεκάρετε τα περιθώρια υποχώρησης του ιδιοκτήτη. Ο μεσίτης είναι δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει χωρίς να χαθείτε σε ένα κυκεώνα προσφορών και ακινήτων.

 

5) Επιλέξτε με προσοχή τον μεσίτη σας.

Ο επαγγελματίας που θα επιλέξετε να σας βοηθήσει να βρείτε τη μελλοντική σας κατοικία είναι ο άνθρωπος που θα βασίσετε τη διαπραγμάτευση σας. Επομένως πρέπει να τον διέπει όχι μόνο επαγγελματισμός αλλά και κατανόηση του ότι είστε ένας πελάτης που χρειάζεται όχι μόνο καθοδήγηση αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του στο έπακρο. Εστιάστε στην ευθύτητα που τον διέπει και τον ειλικρινή διάλογο.

 

6) Βρείτε το ακίνητο και τον μεσίτη σας online.

Η ολοένα και αυξανόμενη άνθηση των online υπηρεσιών στα ακίνητα μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος σας. Σκεφτείτε πως με ένα κλικ μπορεί να έχετε πρόσβαση άμεσα σε πολλούς μεσίτες και στα ακίνητά τους. Γι’ αυτό ακριβώς είμαστε εμείς εδώ και μάλιστα έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες σας άμεσα . Κερδίστε χρόνο και κινηθείτε έξυπνα μπαίνοντας στη σελίδα μας: https://www.spiti360.gr/el/