Χρήσιμα Διακοσμητικά Tips Για Να Φέρετε Το Καλοκαίρι Στο Σπίτι Σας!

82091281 l

Με τον ερχομό του καλοκαιριού είναι σίγουρο πως μπήκατε στη διαδικασία να αποσύρετε στη ντουλάπα σας τα χειμωνιάτικα ρούχα και να  βγάλετε στο προσκήνιο πιο ανάλαφρες ενδυματολογικές επιλογές.

 

Είναι πλέον ο καιρός να φορέσετε τα καλοκαιρινά και στο σαλόνι σας!  Σημαντικό ρόλο στην διαδικασία διακοσμητικής αναδιοργάνωσης του σπιτιού για το καλοκαίρι θα παίξουν οι αισθήσεις σας. Δώστε λοιπόν έμφαση στην αίσθηση που σας αφήνει το καλοκαίρι στην όσφρηση, την αφή, την όραση και την ακοή! 

 

1) Όσφρηση: Εστιάστε στα καλοκαιρινά αρώματα.

64057796 m

Πολύ βασικό για να βάλετε το σπίτι σας σε καλοκαιρινή διάθεση είναι να μυρίζει θάλασσα. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και οικονομική από ότι φαντάζεστε. Ξεκινώντας από ένα απλό πακέτο ποτ-πουρί μέχρι και κεριά, αποσμητικά ή και αρώματα χώρου με καλοκαιρινό θαλασσινό άρωμα υπάρχουν πολλοί τρόποι να εμπλουτίσετε οσφρητικά με καλοκαιρινές πινελιές το εσωτερικό του σπιτιού σας. Αναβαθμίστε εξίσου και το μπαλκόνι σας με φυτά που μυρίζουν καλοκαίρι όπως το γαρύφαλλο, το γεράνι και η λεβάντα.

 

2) Αφή: Αφαιρέστε βαριά καλύμματα, χαλιά και διακοσμητικά.

63844025 m

Αντικαταστήστε τα βαριά χειμωνιάτικα ριχτάρια με μικρότερα και πιο ανάλαφρα σε υφή αλλά και χρωματισμό. Δεν χρειάζεται ο καναπές ή η πολυθρόνα σας να συσσωρεύουν περιττή θερμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ταυτόχρονα αποσύρετε τα περιττά τραπεζομάντιλα που δίνουν μια πιο βαριά αύρα και αφήστε ελεύθερα τα έπιπλα να αναπνεύσουν ή αντικαταστήστε τα με πιο ανάλαφρα υφάσματα σε έντονα φωτεινά χρώματα. Τα χαλιά πρέπει με τη σειρά τους να αποθηκευτούν για τον ερχόμενο χειμώνα, για να ενισχύσετε την αίσθηση δροσιάς του δαπέδου σας.

 

3) Όραση: Δώστε φως και χρώμα

82091281 l

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να φωτίσετε με καλοκαίρι και χρώμα το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού σας. Στο εσωτερικό μπορείτε να εμπλουτίσετε το σπίτι σας με μικρά και οικονομικά έπιπλα σε αποχρώσεις του γαλάζιου, του πορτοκαλί και του έντονου κίτρινου. Αν έχετε ήδη υπάρχοντα έπιπλα που θέλετε έτσι κι αλλιώς να αναβαθμίσετε βάψτε τα στις παραπάνω αποχρώσεις. 

Ταυτόχρονα επιλέξτε δροσερά ριχτάρια σε ήπιους φλοράλ ή παλ καλοκαιρινούς τόνους για να “ησυχάσει” το έντονο οπτικά αποτέλεσμα των παραπάνω χρωμάτων. Μπορείτε να κάνετε ακριβώς το αντίθετο αν διαθέτετε ήδη έπιπλα σε παλ τόνους, επιλέγοντας πιο έντονα καλοκαιρινά χρώματα για τα διακοσμητικά που υπάρχουν στο χώρο σας. 

Κρεμάστε πίνακες με θαλασσινά και αισιόδοξα τοπία με λουλούδια και φως. Διακοσμήστε τοίχους και τραπέζια με αστερίες και κοχύλια ή βάψτε τους σε καλοκαιρινούς τόνους. Προσθέστε σε διαφανή βάζα άμμο και ρεσώ σε γαλάζιους και λευκούς τόνους ή καλοκαιρινά λουλούδια.

Στο εξωτερικό, πέρα από τα λουλούδια με τα έντονα χρώματα των ανθών τους, μπορείτε να κρεμάσετε και χρωματιστά ή φλοράλ φαναράκια.

 

4) Ακοή: Ταξιδέψτε με τους ήχους ενός μελωδού

76573248 m

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που θα έχετε τα παράθυρα του σπιτιού σας περισσότερο ανοιχτά. Μπορείτε να κρεμάσετε μελωδούς ανέμου στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του σπιτιού σας, ώστε το καλοκαιρινό αεράκι θα απελευθερώσει τους απαλούς ήχους του και θα φέρει μια αίσθηση δροσιάς και ηρεμίας στο ακουστικό σας πεδίο. Προτιμήστε μελωδούς από ξύλο μπαμπού για πιο ήπιο ηχητικό αποτέλεσμα.