Φάκελος Φοιτητικό Σπίτι: Ιδέες για Έξυπνη και Πρακτική Διακόσμηση!

cover photo min

 

Φτάσατε αισίως στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ολοκληρώνοντας το δύσκολο κομμάτι των πανελλαδικών εξετάσεων. Τώρα ξεκινάει για εσάς ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ζωής σας: αυτό της έναρξης των σπουδών σας! Καθώς πλησιάζει η νέα - ακαδημαϊκή πλέον – χρονιά για εσάς πρέπει να σκεφτείτε πως θα διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι οικονομικά και πρακτικά, καθώς τόσο το φοιτητικό budget είναι περιορισμένο όσο και η βαρύτητα πέφτει πλέον στο να εστιάσετε στην εργονομία παρά στην περιττή πολυτέλεια.

 

1. Φτιάξτε τα έπιπλα σας χρησιμοποιώντας παλέτες.

photo 1 min

Η χρήση παλέτας για την κατασκευή επίπλων είναι ο πρακτικότερος και και ευκολότερος τρόπος για να αναλάβετε μόνοι την επίπλωση του χώρου σας. Οι δυνατότητες είναι άπειρες: μπορείτε να επιλέξετε δύο παλέτες μεσαίου μεγέθους και να τοποθετήσετε επάνω τους τζάμι για να ετοιμάσετε ένα τραπέζι. Παίρνοντας μια μεγάλη παλέτα στο μέγεθος και τις διαστάσεις που σας βολεύει να κοιμάστε και τοποθετώντας επάνω ένα αναλόγου μήκους, σχήματος και ύψους στρώμα μπορείτε να ετοιμάσετε το κρεβάτι σας!

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τοποθετήστε τρεις παλέτες τη μία επάνω στην άλλη, να ντύσετε με ριχτάρια και μαξιλάρια κατά την προτίμησή σας για να φτιάξετε τον δικό σας καναπέ! Μπορείτε να λειάνετε τις επιφάνειες πριν ντύσετε τις παλέτες σας με διακοσμητικά και να τις βάψετε στο χρώμα της προτίμησής σας για έξτρα νεανικό αποτέλεσμα και ζωντάνια.

 

2. Μαξιλάρες και πουφ αντί για πολυθρόνες και καναπέ. 

photo 2 min

Το να αντικαταστήσεις τον συνηθισμένο καναπέ ή την πολυθρόνα του σπιτιού σου με μαξιλάρες είναι μια ιδέα που θα αγαπήσεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι και συμφοιτητές σου που θα σε επισκέπτονται καθώς είναι ο ορισμός του άνετου και νεανικού στυλ. Είναι μια λύση πρακτική και οικονομική τόσο σε επίπεδο χώρου, όσο και σε ...τσέπης.

Επιπλέον, τα πουφ που κυκλοφορούν στο εμπόριο, σε έντονους, νεανικούς χρωματισμούς και παιχνιδιάρικα σχέδια, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος δίνοντας ένα φρέσκο αέρα στο σαλόνι σας και κερδίζοντας τις εντυπώσεις γύρω από την πρωτοτυπία της διακόσμησης του φοιτητικού σπιτιού σας!

 

3. Αυτοσχέδιες ιδέες για βιβλιοθήκη. 

photo 3 min

Θυμηθείτε πως κάθε εξάμηνο θα τροφοδοτείστε με άπειρες σημειώσεις και φοιτητικά συγγράμματα που... φημίζονται για το μέγεθoς τους. Η δυνατότητα να αγοράσετε μεγάλες βιβλιοθήκες που αντέχουν το βάρος θα είναι περιορισμένη λόγω των εξόδων που θα έχετε από εδώ και πέρα! Μην χάνετε το κουράγιο σας καθώς υπάρχουν άπειρες λύσεις! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιομηχανικούς μεταλλικούς σωλήνες στον τοίχο σας κάνοντας μια βιβλιοθήκη σε πιο industry style ή και καρφιά σε παράταξη έναντι ραφιών για να δώσετε μια πιο ροκ διάθεση στο χώρο σας. Μια άλλη ιδέα που λατρέψαμε είναι το να αξιοποιήσετε την vintage βαλίτσα σας ως βιβλιοθήκη!

 

4. Δημιουργήστε διακοσμητικές γωνιές. 

photo 4 min

Είδαμε παραπάνω πως τα μεγάλα βιβλία μπορεί να είναι μπελάς για το φοιτητικό σας σπίτι. Μια τέλεια ιδέα είναι αντί να αγοράσετε ένα γραφείο από το εμπόριο να κάνετε κάτι ανάλογο δημιουργώντας μια βάση ανάγνωσης μέσω μιας στοίβας από βιβλία! Μπορείτε να προσαρμόσετε εκεί που σας βολεύει το ύψος και το μήκος που θα καταλαμβάνει η κατασκευή σας! Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό γραφείου,τη μολυβοθήκη και τις σημειώσεις σας.

Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε γενικά και στο υπόλοιπο του σπιτιού σας παίρνοντας καφάσια και βάφοντας τα στα χρώματα της προτίμησης σας! Για περισσότερη ποικιλία δημιουργήστε πολλές τέτοιου είδους γωνιές διάσπαρτα στο χώρο σας, για να χρησιμοποιήσετε τα νέα σας τραπεζάκια όπως θέλετε: είτε διακοσμητικά τοποθετώντας κεράκια, βάζα με λουλούδια ή άλλα είδη διακόσμησης επάνω είτε χρηστικά κάνοντας ένα αυτοσχέδιο χώρο μελέτης.