Φοιτητικό Σπίτι- Συνέχεια: Όσα Θέλει Να Σας Πει Ένας Μεσίτης Πριν Νοικιάσετε Το Φοιτητικό Σας Σπίτι

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι φοιτητές γνωρίζουν ήδη από τα μέσα Ιουλίου πόσα μόρια έχουν συγκεντρώσει έχοντας με αυτό τον τρόπο από νωρίς μια πρώτη εικόνα για το αν έχουν καταφέρει να προβιβαστούν στη σχολή της αρεσκείας τους. Συγκεκριμένα, όσοι φοιτητές σκοπεύουν να σπουδάσουν σε σχολές μακριά από την έδρα τους καλούνται να βγουν πριν το τέλος του καλοκαιριού στο κυνήγι της ιδανικής φοιτητικής κατοικίας. Το spiti360 συγκέντρωσε τις πιο σημαντικές συμβουλές μεσιτών για να κάνετε ευκολότερη την συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία μπορεί συχνά να αποδειχτεί πολύ πιο περίπλοκη από όσο είχατε φανταστεί!

 

1) Η εγγύτητα στο Πανεπιστήμιο αυξάνει την τιμή!

Μην νομίζετε πως το γεγονός ότι τα σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο είναι συνήθως πιο παλιά, με περισσότερες φθορές και κακοτεχνίες θα μειώσει την τιμή του ενοικίου σας. Καθώς η συγκοινωνία εντός πόλης είναι τόσο πολυέξοδη όσο και περίπλοκη, το κόστος της κατοικίας που θα νοικιάσετε θα εξαρτηθεί σημαντικά από το κατά πόσο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της αρεσκείας σας το Πανεπιστήμιο που πρόκειται να φοιτήσετε.

 

eggitita1

 

2) Τσεκάρετε τη γειτονία σε επίπεδο πληρότητας υπηρεσιών και δυνατοτήτων

Ακόμα και αν αποφασίσετε να νοικιάσετε μακριά από το Πανεπιστήμιο ελέγξτε κατά πόσο βρίσκεται κοντά σας κάποια στάση που να δίνει τη δυνατότητα εύκολης και συχνής πρόσβασης στο κέντρο. Επίσης τσεκάρετε αν βρίσκονται κοντά σας υπηρεσίες που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά σας (φαρμακείο, σούπερ- μάρκετ, νοσοκομεία και γιατροί ή και τράπεζες).

 

geitonia2

 

3) Μη διστάσετε να δώσετε κάτι παραπάνω σε ένα σπίτι που πληροί 100% τα κριτήρια σας

Αναμφισβήτητα οι εποχές που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάνετε “εκπτώσεις” σε τυχούσες ελλιπείς παροχές ενός σπιτιού για λόγους οικονομίας. Εάν μια κατοικία κοστίζει κάτι παραπάνω από αυτό που είχατε προβλέψει μη φοβηθείτε να την κλείσετε: μακροπρόθεσμα οι επισκευές που μπορεί να χρειαστεί ένα μετριότερης ποιότητας σπίτι μπορούν να σας κοστίσουν πολύ περισσότερο ή ακόμα και να σας βάλουν άσκοπα στη διαδικασία μιας επιπλέον μετακόμισης εφόσον δεν μείνετε ευχαριστημένοι από την κατοικία που επιλέξατε!

 

kritiria3

 

4) Κατανοήστε σε βάθος τους όρους του μισθωτηρίου συμβολαίου που θα υπογράψουν οι γονείς σας

Πριν οι γονείς σας υπογράψουν το μισθωτήριο συμβόλαιο του σπιτιού σας είναι σημαντικό να έχουν κατανοήσει τόσο οι ίδιοι όσο και εσείς τους όρους στο 100%, ώστε να είστε τυπικοί κατά την παραμονή σας και να αποφύγετε πιθανές διαφωνίες με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Πρέπει να το παραδώσετε βαμμένο πριν αποχωρήσετε; Οι φθορές που προκαλούνται όσο μένετε εσείς στο σπίτι καλύπτονται από τον ίδιο; Εφόσον υπάρχει κάτι ασαφές σε όσα διαβάζετε μη διστάσετε να το συζητήσετε στον μεσίτη σας ο οποίος μπορεί να παρέμβει διαμεσολαβητικά και να επικοινωνήσει τους προβληματισμούς σας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και – αν χρειαστεί- με το δικηγόρο σας για να διαλευκάνετε πιθανές νομικές προεκτάσεις του συμβολαίου που δεν αντιλαμβάνεστε. Αφού υπογράψετε το μισθωτήριο μην ξεχάσετε την αποδοχή του, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet από τον λογιστή σας!

 

 simvolaio4

 

5) Βρείτε επαγγελματίες μεσίτες και όχι κατ’ ευφημισμόν επαγγελματίες του κλάδου

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας καταφύγετε στα νόμιμα μεσιτικά γραφεία που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Καλό θα ήταν να μην αφήσετε σε χέρια ερασιτεχνών την διαδικασία εύρεσης φοιτητικής στέγης. Ένας μεσίτης μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες σας, να σας μυήσει στα μυστικά της μεσιτικής αγοράς και να διαπραγματευτεί προς όφελός σας σωστά και αποτελεσματικά. Βρείτε άμεσα επαγγελματίες μεσίτες στο spiti360 και εξασφαλίστε τις καλύτερες προτάσεις ενοικίασης-πώλησης ακινήτων βασισμένες στα κριτήριά σας. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ: μεσίτες-spiti360.