Τα Μεγαλύτερα Λάθη στην Αγορά Ακινήτων!

 

Είστε έτοιμοι να επενδύσετε στο χώρο του Real Estate; Παρακάτω καταγράψαμε τα σημαντικότερα λάθη που καλό θα είναι να αποφύγετε για να στεφθεί με επιτυχία αυτή σας η κίνηση!

 

1) Έλλειψη γνώσης και πείρας

Στο χώρο του Real Estate, η γνώση της αγοράς, της διαπραγμάτευσης και των τεχνικών στις επενδύσεις ακινήτων μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο τον επενδυτικό κίνδυνο. Το πρώτο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε σχετικά από κάποιον επαγγελματία του χώρου. Η αγορά ενός ακινήτου χωρίς σωστή ενημέρωση και γνώση σίγουρα δεν θα οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία μεσίτη, ο οποίος με την πείρα του και τις γνώσεις τους θα σας καθοδηγήσει καταλλήλως.

 

2) Γρήγορο Κέρδος

Το ακίνητο δεν είναι χρηματιστηριακό παιχνίδι, άρα δεν θα σας κάνει πλούσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε βραχυπρόθεσμους στόχους, ελλοχεύει σημαντικό ρίσκο. Για να αποκτήσει αξία η συγκεκριμένη επένδυση απαιτείται να περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

 

3) Μη Ρεαλισμός

Δεν πρέπει να είμαστε άπληστοι σε καμία επένδυση, πόσο μάλλον στην αγορά του Real Estate. O ρεαλισμός είναι το κλειδί. Όταν μία επένδυση έχει πιθανότητα κέρδους ενός ποσού, είναι ουτοπικό να περιμένουμε μία προσφορά για να μας αποφέρει το 10πλάσιο ποσό ως κέρδος. Το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένουμε αιωνίως.

 

4) Ρευστότητα

Είναι προφανές ότι η ύπαρξη ρευστότητας τα κάνει όλα πολύ πιο εύκολα. Για να παραμείνετε μακροπρόθεσμα στην αγορά ακινήτων, τα ταμειακά αποθέματα κρίνονται απαραίτητα. Με ένα επαρκές απόθεμα μετρητών μπορείτε να αντέξετε μία χρηματιστηριακή πτώση, αλλά και την πιθανότητα να μην πωληθεί ή ενοικιαστεί το ακίνητο για ένα χρονικό διάστημα. Οι συνθήκες διαχείρισης σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη μετρητών είναι εντελώς διαφορετικές.

 

Να θυμάστε πάντα ότι μία επένδυση χρειάζεται πέντε χρόνια ώστε να ωριμάσει. Οι υπεραξίες του παρελθόντος μπορεί να φαίνονται δελεαστικές, αλλά είναι μόνο η μία όψη. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αποβάλλετε τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας, και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς!