Τα 10 πιο ευφάνταστα & περίεργα σπίτια σε όλο τον κόσμο!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 10 από τα πιο περίεργα σπίτια στον κόσμο. Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εάν είναι όμορφα, βολικά ή πρακτικά. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι είναι τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα σπίτια που έχουμε δει!

 

1. Το ανάποδο σπίτι

Η λίστα μας ξεκινάει με κάτι που πιθανότατα σας φαίνεται αρκετά περίεργο και είναι το ανάποδο σπίτι! Πολύ καλά διαβάσατε, είναι ανάποδα! Ένας Πολωνός επιχειρηματίας ήθελε να κατασκευάσει αυτό το σπίτι για να στείλει με τον τρόπο του ένα μήνυμα για το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας του. Χρειάστηκαν 114 ημέρες για να κατασκευαστεί και δε γνωρίζουμε εάν κατοικείται. Οι ντόπιοι κατά πάσα πιθανότητα το έχουν συνηθίσει, οι τουρίστες παρ’ όλα αυτά χρειάζονται λίγο χρόνο!

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (1)

 

2. Το γυάλινο σπίτι

 Το σπίτι που ακολουθεί είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό γυάλινο κτήριο το οποίο στόχο έχει να βγάζει στη φόρα την ιδιωτικότητα των ιδιοκτητών. Από ότι καταλαβαίνουμε οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδιαίτερο θέμα με το ότι τους βλέπει η γειτονιά όλη τη μέρα! Η ιδέα τους προήλθε από το γεγονός ότι οι πρόγονοί τους περνούσαν τη ζωή τους πάνω σε δέντρα. Έτσι σκέφτηκαν γιατί όχι? Θα κατασκευάσουμε ένα γυάλινο σπίτι στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (2)

 

3. “Keret House” είναι το πιο στενό σπίτι

Από ότι μπορούμε να υποθέσουμε οι Πολωνοί έχουν μια ιδιαίτερη άποψη για τα σπίτια τους. Το “Keret House” είναι το πιο στενό σπίτι στον κόσμο και βρίσκεται στη Βαρσοβία, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι είναι ένα απόλυτα λειτουργικό σπίτι!

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (3)

 

4. Το σπίτι που μοιάζει με κοχύλι

Το σπίτι “κοχύλι” είναι πραγματικά ένα στολίδι για το Μεξικό. Αποτελεί πόλος έλξης για τους τουρίστες οι οποίοι το επισκέπτονται συχνά για να το θαυμάσουν. Το ιδιαίτερο σχήμα σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική του, βγάζουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (4)

 


5. Το σπίτι των Φλινστοουνς

Φλινστοουνς βλέπατε μικροί? Την οικογένεια που ζούσαν σε ένα πέτρινο σπίτι με πέτρινα αντικείμενα? Το συγκεκριμένο σπίτι είναι πέτρινο και είναι χτισμένο στο Μαλιμπού των ΗΠΑ κοντά στον ωκεανό με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με σπηλιά! Ο ιδιοκτήτης ήταν ο παρουσιαστής Dick Clark και η αξία του οικήματος αγγίζει τα 3,5 εκατ!

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (5)

 

6. Η εκκλησία που μετατράπηκε σε σπίτι

Κατι πραγματικά περίεργο συμβαίνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Μια εκκλησία η οποία κατασκευάστηκε το 1870, μετατράπηκε σε ένα απόλυτα κατοικήσιμο σπίτι το 2019. Το ιστορικό αυτό μνημείο άλλαξε διακόσμηση μόνο εσωτερικά, ενώ εξωτερικά παραμένει μια εκκλησία που προσφέρει γαλήνη στους κατοίκους της πόλης μέχρι και σήμερα!

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (6)

 

7. Το βιοκλιματικό σπίτι που μοιάζει με διαμάντι

Όλοι οι οικολόγοι της γης ευγνωμονούν τον κατασκευαστή και λατρεύουν το βιοκλιματικό σπίτι. Το σπίτι αυτό με μορφή διαμαντιού βρίσκεται στην Ανατολική Γαλλία και κατασκευάστηκε με σκοπό να προστατεύσει το περιβάλλον και φυσικά να φιλοξενήσει τους ιδιοκτήτες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι βολικό δεν είναι, αλλά τουλάχιστον είναι αποτελεσματικό!

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (7)


8. Το σπίτι αεροπλάνο

Το σπίτι αεροπλάνο σίγουρα δεν είναι από τα πιο όμορφα της λίστας! Βρίσκεται στο χωριό Μιζιάρα, στον Λίβανο και μάλλον ο ιδιοκτήτης κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω στο διαφορετικό σπίτι του.

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (8)

 

9. Το σπίτι με τις φούσκες

Ένα από τα πιο εκκεντρικά και ιδιαίτερα σπίτια. Βρίσκεται κοντά στις Κάννες και κατασκευάστηκε το 1993. Την παραγγελία την είχε δώσει ένας Γάλλος επιχειρηματίας ο οποίος δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει χτισμένο. Πλέον η εντυπωσιακή αυτή κατοικία ανήκει στον σχεδιαστή μόδας Pierre Cardin.

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (9)

 

10. Το πιο μεγάλο παπούτσι του κόσμου

Ένας  κατασκευαστής παπουτσιών στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ήθελε να δημιουργήσει έναν χώρο στον οποίο θα νιώθει άνετα και ιδανικά θα τον βοηθάει να έχει έμπνευση. Έτσι λοιπόν κατασκεύασε το εικονιζόμενο σπίτι σε σχήμα παπουτσιού το 1948.

ta 10 pio efantasta kai perierga spitia se olo ton kosmo (10)