Ιδέες και Έξυπνα Tips για να Διακοσμήσετε το Καλοκαιρινό σας Μπαλκόνι!

 

Μετά την προετοιμασία της διακόσμησης του εσωτερικού του σπιτιού σας για να υποδεχτείτε το καλοκαίρι είναι καιρός να ασχοληθείτε και με την βεράντα ή το μπαλκόνι σας! Οι ιδέες είναι πολλές και υπόσχονται να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που θα περάσετε στο σπίτι σας όσο οι υποχρεώσεις θα σας κρατάνε μακριά από τη δροσιά μιας καλοκαιρινής επίσκεψης στη θάλασσα!

 

1) Χρησιμοποιείστε χρωματιστά φαναράκια και φώτα μπαλκονιού.

Στο εμπόριο θα συναντήσετε πολλές οικονομικές λύσεις για να φωτίσετε το μπαλκόνι σας! Από κρεμαστά φωτιστικά μέχρι και φωτάκια led εξωτερικού χώρου σε ποικιλία χρωματισμών, με ή χωρίς γιρλάντες φωτισμού αναλόγως αν θέλετε ένα minimal ή ένα ουδέτερο αποτέλεσμα οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να βοηθήσουν στο να αναβαθμιστεί οπτικά και σε επίπεδο φρεσκάδας το μπαλκόνι σας.

 

tip2

 

2) Εμπλουτίστε το χώρο σας με μικρές γλάστρες με χρωματιστά άνθη.

Χρησιμοποιείστε άφοβα όσο πράσινο θέλετε στο μπαλκόνι σας. Τα λουλούδια και τα πολύχρωμα άνθη τους προσφέρουν φρεσκάδα, ωραίες μυρωδιές και έντονο οπτικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείστε πολύχρωμες γλάστρες, κασπώ και ζαρντινιέρες και παίξτε όσο μπορείτε με τα χρώματα για να προσθέσετε έξτρα ζωντάνια. Αν οι γλάστρες σας είναι μονόχρωμες ή στα χρώματα του πηλού μπορείτε να τις ζωγραφίσετε, να τυλίξετε γύρω τους πολύχρωμα σχοινιά κολλώντας τα με κόλλα σιλικόνης ή να προσθέσετε πολύχρωμες πέτρες.

 

tip1

 

3) Επενδύστε σε μικρά έπιπλα που αντέχουν σε εξωτερικούς χώρους.

Καλό είναι να μη φορτώνετε υπερβολικά τους εξωτερικούς σας χώρους με μεγάλα έπιπλα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και φθείρονται σε υπαίθρια περιβάλλοντα. Προτιμήστε υλικά από ξύλο και μπαμπού για να μείνετε ήσυχοι τόσο από την άποψη της αντοχής όσο και από την άποψη της αισθητικής του μπαλκονιού σας, καθώς τα φθαρμένα έπιπλα δεν αποτελούν μια ωραία εικόνα. Δώστε επιπλέον πινελιές ζωντάνιας με μαξιλάρια σε έντονα χρώματα για τις καρέκλες σας και τοποθετήστε στο τραπέζι του μπαλκονιού σας θήκες και κεριά ρεσώ με led φωτισμό για εξωτερικούς χώρους.

 

tip3

 

4) Επιλέξτε μια στυλάτη ομπρέλα εξωτερικού χώρου.

Η επιλογή ομπρέλας για τη βεράντα είναι μια ιδέα για να δώσετε την απόλυτη καλοκαιρινή αίσθηση στον εξωτερικό χώρο σας. Η σωστή επιλογή χρώματος που θα δέσει με το συνολικό concept είναι το σημείο που πρέπει να προσέξετε. Καλό θα είναι η απόχρωση της να δένει με τα χρώματα των διακοσμητικών του εξωτερικού σας χώρου (μαξιλάρες, ριχτάρια, φωτισμός), χωρίς όμως να προτιμήσετε έντονες αποχρώσεις αλλά πιο πάλ τόνους (αν -για παράδειγμα – είναι μπλε τα μαξιλάρια σας η ομπρέλα θα μπορούσε να είναι στις αποχρώσεις του παλ γαλάζιου).

 

tip4