Ιδέες Διακόσμησης για το Παιδικό Δωμάτιο!

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους του οικογενειακού σπιτιού σας! Πρόκειται για τον χώρο που θα περάσουν πολλές ώρες τα παιδιά σας και θα χρησιμοποιηθεί για πολύ σημαντικές δραστηριότητές τους όπως το παιχνίδι, το διάβασμα και ο ύπνος. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον με χαρούμενες προσλαμβάνουσες! Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά tips για να κάνετε το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού σας έναν μικρό παράδεισο!

 

1) Βάλτε χρώμα παντού.

Βασικό συστατικό της παιδικής ηλικίας είναι η αγάπη για τα ζωντανά χρώματα. Το τι είδους αποχρώσεις θα επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο μπορεί να εξαρτηθεί από πολλά πράγματα όπως το φύλο των παιδιών (Ροζ αν είναι κορίτσι, μπλε αν είναι αγόρι), τις αποχρώσεις του υπόλοιπου σπιτιού (π.χ. κίτρινο αν το σπίτι είναι στο χρώμα του μπαμπού) αλλά και τις προσωπικές προτιμήσεις τους ειδικά αν μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Γενικώς εστιάστε σε χαρούμενα και φωτεινά χρώματα που βοηθούν στη ανάπτυξη των παιδιών και ανεβάζουν τη διάθεσή τους. Μη φοβηθείτε τα επιτοίχια σχέδια και τα αυτοκόλλητα για να προσθέσετε ακόμα περισσότερη ζωντάνια!

 

child room cover 1 

2) Επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό.

Όπως είπαμε παραπάνω, τα παιδιά σας θα περάσουν αρκετό χρόνο στο δωμάτιο τους κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Ο κατάλληλος φωτισμός για κάθε δραστηριότητα είναι φυσικό να ποικίλλει. Καλό θα είναι καταρχήν να μπαίνει αρκετό φυσικό φως από τα παράθυρα του παιδικού δωματίου ώστε να μπορούν να χαρούν τη μέρα επαρκώς. Από εκεί και πέρα για την ώρα του διαβάσματος επιλέξτε φωτιστικά γραφείου με ήπια φωτεινότητα, σε λευκούς και ψυχρούς τόνους και με τέτοια κλίση που να αποτρέπει τις αντανακλάσεις.
Για την ώρα του ύπνου επιλέξτε παιχνιδιάρικα φωτιστικά νυκτός με σχέδια από αγαπημένα καρτούν των παιδιών ή με αστέρια και φεγγάρια. Ταυτόχρονα μπορείτε να επιλέξετε και ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία όμορφων φωτιστικών οροφής με παιδικά θέματα και διασκεδαστικό χαρακτήρα για ακόμα πιο χαρούμενο και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα!

 

3) Κάντε ένα θεματικό παιδικό δωμάτιο.

Επιλέξτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας με διαδραστικό τρόπο! Με άλλα λόγια συζητήστε με το παιδί σας την άποψη του για το ιδανικό παιδικό δωμάτιο και κάντε το πράξη! Πέρα από το ότι αναπτύσσετε με αυτόν τον τρόπο έναν ιδιαίτερο δεσμό με το παιδί σας, μυώντας το στην αυτενέργεια, εξασφαλίζετε ένα δωμάτιο που θα γίνει εκ προοιμίου αποδεκτό. Το θέμα αυτό μπορεί να είναι από το αγαπημένο του παιδικό μέχρι και μια αγαπημένη του δραστηριότητα όπως το διάβασμα, ένα αγαπημένο σπορ ή ακόμα και κάτι που να προέρχεται από τη φύση! Συζητήστε πως μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα και βάλτε το παιδί σας ενεργά στη διαδικασία, ετοιμάζοντας μαζί του αυτοσχέδια διακοσμητικά και άλλες, απλές πινελιές στυλ, όπως λουλούδια και ζωγραφιές στους τοίχους!

 

child room cover 2

 

4) Σκεφτείτε πριν και πάνω από όλα την ασφάλεια.

Είναι σίγουρο πως θα κάνετε τα πάντα για να προσφέρετε στα παιδιά σας το ιδανικό δωμάτιο! Ωστόσο η ασφάλεια δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής σας! Μην κάνετε οικονομία κρατώντας το ίδιο κρεβάτι για πολλά χρόνια καθώς είναι πολύ βασικό να χωράει το παιδί σας ώστε να μπορεί ελεύθερα να αλλάξει πλευρό στον ύπνο του χωρίς να κινδυνεύει με πτώσεις. Αποφύγετε δια ροπάλου τα διώροφα κρεβάτια αν τα παιδιά σας δεν κάνουν ήρεμο ύπνο. Πείτε όχι στις επιτοίχιες και κρεμαστές πάνω από κρεβάτια βιβλιοθήκες, όσο ωραίες αισθητικά κι αν σας φαίνονται, γιατί μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνα ατυχήματα. Καλό θα είναι να υπάρχει επαρκής φωτισμός για τη νύχτα και να μην προτιμηθούν τα αιχμηρά και βαριά έπιπλα που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό του παιδιού σας αν ξυπνήσει το βράδυ και χρειαστεί να κινηθεί έστω ελάχιστα στο σκοτάδι. Γενικώς αποφύγετε τα πολλά και βαριά έπιπλα και δώστε έναν άνετο χώρο δράσης στα παιδιά σας!