8 Βήματα για Εύκολη και Γρήγορη Μετακόμιση!

 

Ο Σεπτέμβρης αποτελεί ιδανική επιλογή για να αλλάξουμε σπίτι. Νέα σεζόν, νέα φοιτητική περίοδος, νέα δουλειά και άλλοι τόσοι λόγοι...που απαιτούν μία γρήγορη μετακόμιση.

Σε πολλούς η ιδέα της μετακόμισης φαντάζει τρομακτική. Αν όμως οργανωθείτε σωστά, μπορείτε να την κάνετε εύκολα, γρήγορα και στο χαμηλότερο κόστος.

Δείτε παρακάτω τα 8 απλά βήματα:

 

1. Ξέρω τι ψάχνω.

Σκεφτείτε τι σπίτι θέλετε να βρείτε και τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Να είναι μεγάλο, σε περιοχή που σας βολεύει, οικονομικό ή καινούργιο; Επειδή δύσκολα θα τα βρείτε όλα, η σύνταξη μιας λίστας προτεραιοτήτων για την μετακόμιση είναι η ιδανική λύση.

Αρχικά ορίστε το μέγιστο ποσό που θα διαθέσετε, και στη συνέχεια καταλήξτε στα υπόλοιπα.

 dream-house

 

2. Περπατήστε στην περιοχή.

Προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα στην περιοχή όπου θέλετε να μετακομίσετε. Ξεχωρίστε τις συνοικίες που σας αρέσουν και σας βολεύουν, ώστε να βεβαιωθείτε ότι νιώθετε καλά στην περιοχή αυτή.

 

3. Ψάξτε τόσο περπατώντας όσο και “σερφάροντας”.

Η αναζήτηση στις κολώνες και στις εξώπορτες των οικοδομών είναι αποτελεσματική. Μαθαίνετε τη γειτονιά και βρίσκετε ακίνητα που δεν βγαίνουν ποτέ σε αγγελία.

Ο τρόπος αυτός όμως είναι πολύ χρονοβόρος και απαιτεί αρκετό περπάτημα και ιδρώτα που σίγουρα οι περισσότεροι δεν διαθέτετε για αυτήν την μετακόμιση.

Πιο πρακτικά μπορείτε να αναζητήσετε αγγελίες στον εξειδικευμένο ιστότοπο ακινήτων του Spiti360.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις χιλιάδες αγγελίες και επιλέγοντας τα κριτήρια που θέλετε να διαθέτει, διαλέγετε έτσι απλά το νέο σας σπίτι.

Είναι σημαντικό να μένετε σε εγρήγορση ώστε να βλέπετε πρώτοι τις νέες αγγελίες που βγαίνουν. Τα καλά σπίτια σε χαμηλές τιμές φεύγουν ακόμα και σε λίγες ώρες από τη στιγμή της ανάρτησης.

 

4. Βρήκα σπίτι, τώρα τι;

Τώρα ξεκινάει το σπριντ. Αρχικά, για να μη χάσετε την προκαταβολή που δώσατε για το υπάρχον σπίτι σας, ενημερώστε τον ιδιοκτήτη ένα μήνα πριν τη μετακόμιση. Για να το επιτύχετε αυτό μπορείτε να τον ενημερώσετε όταν ξεκινήσετε να ψάχνετε για σπίτι.

 

5. Ρεύμα – Νερό – Τηλέφωνο.

Μην ξεχάσετε να συνδέσετε εγκαίρως το νερό και το ρεύμα στο νέο σας σπίτι. Εάν είναι ήδη συνδεδεμένες αυτές οι παροχές, φροντίστε να τις μεταφέρετε στο όνομα σας μόλις εγκατασταθείτε.

Για να μη ξεμείνετε από Ίντερνετ, ζητείστε εγκαίρως την αλλαγή της γραμμής ακόμα και πριν να ξεκινήσετε την διαδικασία της μετακόμισης. Συνήθως απαιτούνται 20 περίπου μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

6. Κούτες.

Αναζητήστε στα μεγάλα κυρίως σούπερ μάρκετ τις κούτες που θα χρησιμοποιήσετε στη μετακόμιση. Εάν δεν προλαβαίνετε να ψάξετε, μπορείτε να αγοράσετε ειδικές κούτες που θα τις χρησιμοποιήσετε και στην επόμενη μετακόμιση.

 

metakomisi-koytes

 

7. Κουβάλημα.

Αν έχετε μεγάλο αριθμό επίπλων και κουτιών, ενδεχομένως να χρειαστείτε μεταφορική εταιρία. Φυσικά, μπορείτε να επενδύσετε και στους φίλους σας ώστε να σας βοηθήσουν με αυτή την αγγαρεία.

 

8. Η μεγάλη ημέρα της μετακόμισης έφτασε.

Σημαντικό να προγραμματίσετε τη μετακόμιση μία ημέρα που σας βολεύει. Ιδανικά Παρασκευή ή Σάββατο ώστε να μπορέσετε να τακτοποιηθείτε πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της εβδομάδας.

 

Με το που ολοκληρωθεί η μετακόμιση φωνάξτε τους φίλους σας, παραγγείλετε κάτι για φαγητό και ποτό και γιορτάστε με τους αγαπημένους σας το καινούργιο σας σπίτι!