Μεγαλοφυείς ιδέες διακόσμησης για μικρά σαλόνια

megalopfiie idees diakosmisis gia mikra salonia

Το καθιστικό είναι ένας από τους κυριότερους χώρους στο σπίτι μας. Είναι ο χώρος που υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας και συνήθως ο πρώτος χώρος που βλέπουμε μπαίνοντας σε ένα σπίτι. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο χώρο αυτό περνάμε τον περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δείτε μερικές συμβουλές για να διακοσμήσετε το σαλονάκι σας έτσι ώστε να είναι όμορφο και πρακτικό.


Συμβουλή Νο1

Καλό είναι να αγοράσεις πρακτικά έπιπλα ώστε να γλιτώσεις χώρο από το σαλόνι σου. Δοκίμασε ένα τραπεζάκι για καφέ το οποίο μπορεί να είναι και μπαούλο για να αποθηκεύεις πράγματα που χρησιμοποιείς συχνά. Δε θέλεις να φαίνονται αλλά θέλεις και να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Μια ακόμη ιδανική λύση είναι και κάποιο σκαμπό επίσης μπαούλο που να έχει αποθηκευτικό χώρο.

 

Συμβουλή Νο2

Βάλε ράφια στους τοίχους. Ευτυχώς μπορείς να βρεις πολύ εύκολα ράφια που ταιριάζουν ακριβώς στο στυλ του καθιστικού σου! Τα ράφια θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις τους τοίχους του σαλονιού σου και επιπλέον μπορείς να βάλεις βιβλία, γλαστράκια και οτιδήποτε θέλεις να φαίνεται.

 

Συμβουλή Νο3

Πειραματίσου με ζωηρά και έντονα χρώματα! Πάντα ένα έντονο χρώμα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και την οπτική μας. Διαλέξτε προσεκτικά αποχρώσεις που να είναι έντονες αλλά να ταιριάζουν στον χώρο και σκέψου ποιο αντικείμενο ή ποιο έπιπλο θα χαρίζει ζωντάνια και φρεσκάδα στο σαλόνι σου.

 

Συμβουλή Νο4

Για ένα μικρό σαλόνι, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αγοράσετε μικρά έπιπλα πχ έναν μικρό καναπέ για να κάθεστε και μια πολυθρόνα όχι πολύ ογκώδη. Για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του καθιστικού προτιμήστε ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι, το οποίο δε θα μπουκώσει τον χώρο και θα αφήνει περισσότερο χώρο ώστε να κινήστε.

 

Συμβουλή Νο5

Τα φωτεινά χρώματα όπως για παράδειγμα το άσπρο, έχει την ικανότητα να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Το λευκό χρώμα προσδίδει μια τελείως διαφορετική όψη στο χώρο σας. Άλλα χρώματα που θα φωτίσουν τον χώρο σας είναι το μπεζ, το γκρι ανοιχτό και το κίτρινο. Μόνο λίγη προσοχή στο κίτρινο σας παρακαλώ!!!